Cosul dvs. este gol

Categorii
Marci produse

»  Nave »  Nave 1:700

Trumpeter 06740 USS Hawaii CB-3 1:700

Cod produs: 9366740

Marca: Trumpeter

 

Pret: 180.16 Lei

Comanda acum
Livrare in 6-8 zile lucratoare

Comanda acest produs

Trumpeter 06740 USS Hawaii CB-3 1:700

USS Hawaii (CB-3), prima navă a Marinei Statelor unite ale Americii care a fost numită după Teritoriul Hawaii, ar fi trebuit să fie a treia navă din Clasa Alaska de crucișătoare mari. Construcția navei a fost întârziată și nu a început până în decembrie 1943, la circa doi ani după sora ei USS Guam (CB-2).

Hawaii a fost lansată la apă pe 3 noiembrie 1945, dar tăierile din bugetul de după război au dus la suspendarea activității pe 17 februarie 1947. Crucișătoarele mari din Clasa Alaska aveau nevoie de echipaje la fel de numeroase ca acelea de pe cuirasatele din Clasa Dakota sau Clasa Iowa, în timp ce blindajul și protecția părții superioare nu erau mai bune decât cele ale crucișătoarelor din Clasa Baltimore. Acest aspect era de o importanță majoră, după experiențele avute în cel de-al doilea război mondial cu torpilele rapide ale japonezilor și germanilor, astfel că o îmbunătățire a blindajului ar fi fost necesar să urmeze. Ultimele două nave din Clasa Iowa, care nu fuseseră completate, Kentucky și Illinois au fost reproiectate, cu protecție, blindaj și compartimentare potrivite pentru torpilele moderne. În plus, Marina SUA se confrunta în 1948 cu o amenințare serioasă împotriva construirii de nave de dimensiuni mari și i s-a cerut să ia măsuri pe timp de pace prin trecerea în rezervă până și a ultimelor cuirasate din Clasa Iowa. Missouri, înainte de războiul din Coreea a sesizat că Alaska și Guam nu pot gira, cu o singură manevră, decât cu mare greutate în interiorul curbei de girație a Iowa, ceea ce constituia un risc major de coliziune. 

Pentru un timp, Marina SUA a plănuit să convertească nava în primul crucișător cu rachete ghidate al SUA, dar planul nu a fost pus în aplicare. Ulterior s-a intenționat transformarea navei într-o navă comandant, iar în 1952 chiar au fost alocați bani în buget pentru această transformare. Dar, pentru că o navă comandant era deja gata, Northampton, și o alta deja aleasă, Wright, transformarea navei Hawaii nu a început. Având deja 12 ani, nava, încă neechipată, a fost predată la fier vechi pe 20 iunie 1959.
spacer
Website detinut de Hobbyzone S.R.L., CIF: RO43906190, Reg.Com: J40/4540/2021

hobbyzone.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.