Cosul dvs. este gol

Categorii
Marci produse

»  Avioane »  Avioane 1:48

Hobby Boss 81796 A-10C THUNDERBOLT II 1:48

Cod produs: 3481796

Marca: Hobby Boss

 

Pret: 174.91 Lei

Comanda acum
Livrare in 6-8 zile lucratoare

Comanda acest produs

Hobby Boss 81796 A-10C THUNDERBOLT II 1:48

A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, monoloc, bimotor și cu aripă dreaptă, dezvoltat de compania americană Fairchild-Republic pentru United States Air Force (română Forțele Aeriene ale Statelor Unite). Scopul acestui avion de atac la sol este de a oferi suport aerian de apropiere (în engleză close air support sau CAS) forțelor terestre, prin atacarea de la joasă înălțime a tancurilor, a vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Acest avion poate avea, de asemenea, și un rol de a crea interdicție aeriană limitată. Este primul avion al US Air Force conceput exclusiv pentru suport aerian de apropiere.

Numele oficial al avionului A-10 vine de la avionul utilizat în al Doilea Război Mondial P-47 Thunderbolt (produs de Republic Aviation), un avion de vânătoare care era eficient în special pentru suportul aerian de proximitate. Oricum, A-10 este cunoscut mai bine după porecla sa Warthog sau, mai scurt, numai Hog. Ca misiune secundară, el oferă control aerian aeropurtat de avangardă, ghidând alte avioane spre ținte terestre. Avioanele A-10 folosite în principal în acest scop sunt desemnate prin indicativul OA-10.

A-10C
O variantă a lui A-10 „updatată” pentru programul Precision Engagement (PE).
O primă dislocare în Irak a variantei A-10C a avut loc în al treilea trimestru al anului 2007, cu Escadrila 104 a Maryland Air National Guard.[10] Avioanele A-10C includ Precision Engagement Upgrade, iar avionica lor și sistemele de comunicații digitale au redus foarte mult timpul de reacție pentru recunoașterea țintelor de la sol și atacarea acestora
spacer
Website detinut de Hobbyzone S.R.L., CIF: RO43906190, Reg.Com: J40/4540/2021

hobbyzone.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.