Cosul dvs. este gol

Categorii
Marci produse

SUYATA NO 001 PANTHER A W/ZIMMERIT +16T STRABOKRAN W/MAINTENANCE DIORAMA 1:48

Cod produs: 3470001

Marca: Suyata

 

Pret: 255.67 Lei

Momentan indisponibil
Va rugam reveniti

Anunta-ma cand e disponibil

Email Telefon

SUYATA NO 001 PANTHER A W/ZIMMERIT +16T STRABOKRAN W/MAINTENANCE DIORAMA 1:48

Fries 16 Ton (cunoscut și sub numele de Strabo 16 Ton) este o macara portică germană din perioada celui de-al doilea război mondial. Producția acestui dispozitiv a început în 1942 la fabrica Fries und Son din Frankfurt. Se estimează că aproximativ 100 de astfel de dispozitive din toate versiunile au fost construite în total. Fries 16 Ton a fost creat ca urmare a dorinței de a introduce tancuri mult mai grele în serviciu cu forțele armate germane, care au fost utilizate până în 1942. Vorbesc în principal despre mașinile Pz.Kpfw.V și Pz.Kpfw.VI. Acest lucru, la rândul său, a necesitat ca unitățile germane de reparații și reparații să aibă macarale adecvate, printre altele, care să permită reparații eficiente și ridicarea elementelor grele, de exemplu turelele rezervorului. Macaraua Fries de 16 tone a îndeplinit în mod eficient astfel de nevoi și, datorită faptului că era pliabilă, putea fi ușor transportată pe cale ferată sau rutieră. Merită adăugat că a fost folosit și în operațiuni cu rachete V2.
Pz.Kpfw V (SD.Kfz 171) Panther este un tanc mediu german, considerat a fi unul dintre cele mai bune tancuri din cel de-al doilea război mondial. Acest vehicul a fost un răspuns la T-34 sovietic. Primele versiuni de producție au apărut în 1942, dar Panterele au apărut prima dată pe prima linie în vara anului 1943, în bătălia de la Kursk. Datorită ratei foarte mari de avarie și a numeroaselor probleme din „copilăria” vehiculului, 150 din 204 vehicule uzate s-au pierdut. Interesant este însă că doar câteva dintre aceste 150 de mașini au fost pierdute ca urmare a bombardamentelor sovietice. După eliminarea acestor neajunsuri, Panther a devenit faimos ca un tanc extrem de eficient. Îi datora armurii frontale perfect formate și excelentul pistol antitanc. KwK 42 / L70 cal 75mm. Versiunea de bază a T34 / 76 nu avea nicio șansă împotriva Pantera. Doar apariția tancurilor T34 / 85 și IS-2 a schimbat această stare de fapt. Pe de altă parte, tancurile Allied Sherman puteau concura cu Pantera doar după ce erau înarmați cu tunul de 17  (Sherman Firefly).
spacer
Website detinut de Hobbyzone S.R.L., CIF: RO43906190, Reg.Com: J40/4540/2021

hobbyzone.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.